Genzelbahn - Genzelbahn

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Genzelbahn

 
Genzelbahn stopt na seizoen 2019
 

We hebben met pijn in ons hart moeten besluiten om onze activiteiten in het Familiepark op Landgoed Nienoord na ruim 40 jaar te beëindigen. Op deze pagina leest u heel in het kort waarom wij dit besluit hebben moeten nemen.

 
Zoals u wellicht in de media heeft gelezen, wil Stichting Landgoed Nienoord de spoorwegen op Nienoord uitbreiden. Het plan is om de grootste modelspoorbaan van Europa te realiseren. Een heel mooi plan waarbij helaas het station van de Genzelbahn moet verdwijnen en waarbij het reizigersverkeer in het park wordt opgeheven. Volgens het bestuur van Stichting Landgoed Nienoord, die gevoed wordt door de coördinator van Nienoord Spoor, past de huidige opzet en exploitatie van de Genzelbahn niet meer in de toekomstplannen.

 
Naast de coördinator Nienoord Spoor zijn ook bestuur en directie van Landgoed Nienoord niet ontvankelijk voor inhoudelijke gesprekken om te kijken naar mogelijke varianten waarbij ook een stukje eigen gezicht van de Genzelbahn overeind blijft. Uitnodigingen van onze kant om te kijken naar varianten op het plan om zodoende voor alle partijen een win-win situatie te creeëren worden systematisch afgeslagen.

Daarvoor in de plaats wordt ons verweten niet coöperatief te zijn en is ons te verstaan gegeven dat onze huidige vorm van exploitatie wegens de uitbreidingsplannen per 1 september 2020 gedwongen moet stoppen. Dit komt ons vreemd voor omdat de bouw van de beoogde uitbreiding meerdere jaren in beslag neemt en we tot die tijd de exploitatie op de huidige manier zouden kunnen voortzetten. Tevens worden we per direct niet meer gezien als vrijwilligers maar als gasten, zoals ook de deelnemers aan de stoomdagen gasten zijn.

Als klap op de vuurpijl is ons de toegang ontzegd tot de gemeenschappelijke werkplaats en zijn hiervan alle sloten al vervangen. Door deze hele gang van zaken, is ons plezier in de uitoefening van onze hobby al langere tijd bedorven, maar is de maat wat ons betreft nu vol. We worden middels een machtspelletje willens en wetens op een spreekwoordelijk zijspoor gezet. Om die reden houden wij de eer aan onszelf en hebben daarom besloten per direct onze activiteiten op het Familiepark te staken.

 
Helaas kunt u daarom vanaf heden niet meer van onze locomotieven en ons unieke spoorbedrijf genieten of met ons mee rijden. Uiteraard willen wij u bedanken voor de interesse, aandacht, positieve reacties en uw bezoek aan de Genzelbahn in alle jaren dat wij actief zijn geweest.

Mocht u op dit bericht willen reageren, dan kunt u dat doen door een e-mail te sturen naar info@genzelbahn.nl (de problemen met dit e-mailadres zijn opgelost). Afhankelijk van uw reactie zullen we deze proberen zo spoedig mogelijk te beantwoorden.
Met vriendelijke groet,
Antoin Bezema
Paul Biezemans
Peter de Boer
Hans Boven
Kejo Genzel
Paul Genzel
Reinder Grupstra
Frank Hendriks
Rick Oosterhuis
Harry Rozema
Robert Stremming
Erik Visser
José van der Zee

Het team van de Genzelbahn

 
Copyright 2015. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu